Slik gjenoppretter du bilens interiør

Gjenopprette bilens interiør er den enkleste måten å beordre en høyere pris ved salg. Enten du planlegger å selge eller bare ønsker å spionere den daglige sjåføren din, her er noen måter å gjenopprette interiøret i bilen din uten å ta en kostbar tur til verkstedet.

Forfriskende interiøret i bilen din

Du kan renovere plasten og vinylen på bildørene, dashbordet, setene og konsollområdene, eller gjøre alt, inkludert teppe, velour og møbeltrekk. Du kan fargelegge omtrent alt i interiøret. Hvis du vakuum og sjampo kjøretøyet ditt i forkant, kan du fullføre hele foryngelsesprosessen i løpet av en enkelt helg (noe som gir tørketid mellom trinnene).

Verktøy og materiale som kreves for dette prosjektet:
- Støvmaske
- Filler
- Sikkerhetsbriller
- Handle vakuum
- Skiftenøkkelsett
- lofri klut
- Maskeringsmateriell
- Nitrilhansker
- Nylon børste
- Respirator
- Scuff pads
- Tepperenser
- Fargestoff i plast og lær
- Forberedelsesspray av plast og lær
- Plast- og vinylklart strøk
- Fargestoff i plast og vinyl
- Plast- og vinylsåpe
- Plastholdingsfremmende promoter
- Vinylpreparatspray

Renovering av bilinnredningen: Før og etter

Flere selskaper lager rekonditioneringsprodukter, men vi valgte SEM fordi det er det merket mest profesjonelle butikker bruker. I tillegg er det tilgjengelig på mange bildeler butikker og online kilder (for eksempel vinylpro.com og tcpglobal.com). SEM lager produkter for å reparere og pusse opp plast, vinyl, velour, lær og teppe. Når den brukes riktig, vil ikke det fleksible fargede belegget flis, flasse eller falme.
SEM lager lakkeringsprodukter i mer enn 50 farger, så få fargekartet fra en lokal forhandler og match fargebrikker til teppet og plastdeler. Denne prosessen er ikke designet for å endre farger i bilen din. Du får de beste resultatene ved å velge farger som er så nær de originale.

Gjenopprette vinyl og plast: trinn 1

Det er viktig å kjøpe den riktige “plastikkheftighetspromotoren” med settet, så ta et minutt å se treningsvideoen på semproducts.com for å bestemme hvilken type plast du har i bilen din. Adhesjonspromotor hjelper fargelegget "bite" i plasten. Du vil også trenge produsentens renere og tilberedte materialer, skuffputer, en nylonbørste, maskeringsmaterialer, nitrilhansker, en åndedrettsvern, øyebeskyttelse og rene, lofri filler.

Begynn med å påføre SEM Såpe på vinyl- og plastoverflater og skrubbe med en skuffpute. Legg ekstra krefter i strukturerte og innfelte områder. Tørk overflaten med en ren, fuktig, lofri klut og la den tørke.

Gjenopprette vinyl og plast: trinn 2

Spray vinyl Forbered på vinylområder og tørk av resten i en retning med en ren, fuktig, lofri fille. Spray deretter Adhesion Promoter på plastoverflater og la den “blinke”. Tørk av med en ren klut. La tørke.

Spray på flere lette farger med fargestoff, slik at det er 5 til 10 minutter mellom strøkene. La fargestoffet tørke i 24 timer før du bruker det.

Gjenopprette teppe og velour: Trinn 1

Forbered bilen ved å støvsuge og rengjøre alle overflater med husholdningsrensere. Sjampo møbeltrekk og teppe og la alt tørke helt. Flytt deretter bilen utenfor til et skyggefullt område og rull ned vinduene (beleggene har en ganske sterk løsemiddellukt).

Gjenopprette teppe og velour: Trinn 2

Masker av alle områdene du ikke ønsker å fargelegge, og dekk setene og teppet med en presenning for å beskytte mot oversprøyting. Og hvis du fargelegger teppet, kan du vurdere å fjerne setene i stedet for å maskere rundt dem - du sparer tid og får bedre resultater.

Påfør fargestoff på teppet eller velour og børst umiddelbart i alle retninger med en nylonbørste for å holde fibrene adskilt. La tørke. Børst deretter igjen og støvsug.

Tidligere «
neste »