Hvorfor har ikke alle biler bensintanker på samme side?

  • Av dronning Mysliwiec
  • Bil

Plasseringen til bilens drivstoffdør (hvis du faktisk kan huske hvor den er) er fortsatt et av de største uløste bilmysteriene.

Gjøre bilfirmaingeniører tegne sugerør for å bestemme hvilken side av bilen drivstoffdøren skal på? Nei - men det kan de også. Hvis du noen gang har vært fast i en lang linje for gass og brukte tiden på å lure på hvorfor drivstoffdøren din står til venstre (eller høyre), ikke forvent et kort svar.

I følge Ford talsmann Mark Schirmer, som rapportert om theAllstateBlog , står ingeniører fritt til å plassere drivstoffdører på siden av bilen som tilbyr den enkleste emballasjen. Og selv om en på hver side ville være ganske praktisk, er det sannsynlig at vi ikke vil se det doble drivstoffdører når som helst snart - det er verken rommet eller etterspørselen etter dem.

"Plasseringen av drivstoffdøren er hovedsakelig en faktor av design, plassering og underemballasje av drivstofftanken," sa Nissans Steve Yaeger til theAllstateBlog. "Med all strukturen og komponentene som er plassert under kjøretøyet, ville (ingeniører) raskt møte begrensninger i å prøve å dirigere påfyllingsrøret til samme side på hvert kjøretøy."

Schirmer sier at nordamerikanere foretrekker drivstoffdører på venstre side av bilene sine, sannsynligvis fordi det gjør det lettere for dem å plassere bilens venstre fender nær bensinpumpen. Av denne grunn er det mulig at sjåfører i Storbritannia, Australia, New Zealand, India og andre land som kjør på venstre side av veien favoriser en høyre side av drivstoffdøren. Men det er ingenting som bekrefter det sjåfør preferanse er en faktor. Det er forskrifter om hvor drivstoffdøren skal plasseres, men disse angir ikke høyre eller venstre side av bilen. (Strøm forskrifter om bilbrenselsystemer krever at fyllstoffet er på den bredeste delen av en bil, ombord i eventuelle krøllesoner, og er sikker på å dryppe ned på varme eksosbiter eller elektriske ledninger.)

Robert Frank, som skriver for PBS Newshour, fremfører “likevekt” -argumentene og antydet at hvis alle biler hadde drivstoffdører på samme side, ville 50 prosent av pumpene i bensinstasjonen være ubrukte, og vi ville alle brukt til og med mer av tiden vår og venter i kø for å få bensin. (Godt poeng!)

Åh, og hvis du ikke kan huske plasseringen av drivstoffdøren din (og hvis vi er helt ærlige, vil de fleste av oss måtte ta et sekund og tenke på det før vi svarer), bare se på den lille diamantformede pil på drivstoffmåler på dashbordet —Den peker på siden av bilen der drivstoffdøren er. Gjør det før du drar opp til pumpen, for å unngå flauen over å måtte komme deg inn i bilen din og kjøre til en annen pumpe.

Tidligere «
neste »